Wat is ADR-vervoer?

ADR staat voor ‘Accord Européen relatief au transport international des marchandises Dangereuses par Route'. In het kort betekent dit: het vervoeren van gevaarlijke stoffen en goederen binnen Europa. Deze Europese overeenkomst werd in 1957 gesloten in de Verenigde Naties en heeft als doel om het internationaal vervoer gevaarlijke stoffen zo veilig mogelijk te maken voor mens en natuur. Nassau Sneltransport heeft uiteraard ADR-opgeleide chauffeurs en uitgeruste voertuigen. Hierdoor kunnen wij zekerheid bieden en op een veilige en goede manier jouw gevaarlijke stoffen vervoeren.

Een ADR-certificaat wordt uitgegeven door het CBR in Nederland. Om dit certificaat te ontvangen moet je aan bepaalde eisen en regels voldoen. Dit certificaat is vervolgens vijf jaar geldig waarna deze weer opnieuw gehaald moet worden. Voor bepaalde gevaarlijke stoffen is er een aanvulling nodig op het certificaat en ook over deze aanvullingen beschikken onze chauffeurs. Hierdoor is het vervoer van alle gevaarlijke stoffen bij Nassau Sneltransport gewaarborgd.

nassausneltransport 03

Wat zijn ADR-goederen?

Soms is het niet altijd duidelijk welke goederen nu precies onder ADR-goederen vallen. Bij Nassau Sneltransport geven we natuurlijk advies over welke gevaarlijke stoffen onder ADR-transport vallen en welke niet. Onder het vervoer van ADR goederen en stoffen verstaat Nassau Sneltransport: alles wat een gevaar kan vormen voor milieu, mens en dier. Hier vallen enorm veel verschillende voorwerpen en gevaarlijke stoffen onder. Een aantal voorbeelden van deze stoffen zijn:

  • Radioactieve stoffen
  • Giftige stoffen
  • Ontplofbare voorwerpen en stoffen
  • Gassen
  • Brandbare (vloei)stoffen
nassausneltransport 30

Nassau Sneltransport: specialist in ADR-transport

Bij Nassau Sneltransport vinden we het heel belangrijk om nauw samen te werken met de klant. Het maken van duidelijke afspraken en goed contact hebben geleid tot veel positieve ervaringen bij de klanten. Niet voor niets zijn onze drie belangrijkste kernwaarden: betrokken, flexibel en stipt. Dit zijn waarden waar wij altijd naar streven in iedere vorm van transport, ook als het gaat om vervoer van gevaarlijke stoffen. 

Ben je benieuwd naar enkele positieve ervaringen van onze klanten met Nassau Sneltransport? Klik op onderstaande link voor onze referenties.

Kosten ADR-transport

Het transport van gevaarlijke goederen kost natuurlijk meer tijd en aandacht dan een normaal transport. Bij Nassau Sneltransport weten wij dat als geen ander. Onze planners weten precies hoe ze deze transporten moeten inschalen en of uw zending wel of niet onder ADR-transport valt. Weet jij dus niet zeker of je vervoer voor gevaarlijke stoffen nodig hebt of wil je meer weten over de kosten van het transport? Neem dan snel contact op via onderstaande link.

plannersteam

Informatie aanvragen voor jouw zending?

Ons team helpt je graag verder.