Wat betekent ADR?

ADR is de afkorting voor ‘Accord Européen relatief au transport international des marchandises Dangereuse par Route’. Dit is een pan-Europees verdrag dat is afgesloten om een veilig vervoer van gevaarlijke stoffen en goederen binnen Europa te garanderen. In het verdrag staan onder andere eisen over de criteria voor de indeling van gevaarlijke goederen, onder welke voorwaarden deze goederen moeten worden vervoerd, aan welke eisen de verpakkingen moeten voldoen en eventuele aanvullende procedures. In Nederland is dit verdrag geïmplementeerd in de wetgeving, waardoor transportbedrijven aan specifieke regels moeten voldoen om ADR-goederen te mogen vervoeren.

nassausneltransport 07

Goederen onder de ADR-wetgeving

Wat verstaan we precies onder deze ‘gevaarlijke stoffen en producten’? In de regel zijn dit stoffen en goederen die een gevaar vormen voor mens, dier en omgeving. Concreet gaat het hierbij om goederen met de volgende kenmerken:

  • Brandbare vloeistoffen en vaste stoffen
  • Ontplofbare stoffen en voorwerpen
  • Gassen
  • Oxiderende stoffen
  • Giftige en infectueuze stoffen
  • Radioactieve stoffen
  • Bijtende stoffen
  • Diverse andere gevaarlijke stoffen

ADR-certificaat

Om een veilig transport van ADR-goederen te kunnen garanderen, wordt een groot deel van de chauffeurs van Nassau Sneltransport opgeleid volgens de ADR-richtlijnen en zijn ze altijd in het bezit van een ADR-certificaat. Zo kunnen gevaarlijke ADR-goederen van iedere soort door Nassau Sneltransport vervoerd worden. Een ADR-certificaat wordt in Nederland uitgegeven door het CBR en moet iedere vijf jaar opnieuw behaald worden.

Wat houdt ADR-transport in?

Het vervoeren van gevaarlijke goederen vergt natuurlijk meer tijd, aandacht en perfectie dan normaal transport. Niet ieder transportbedrijf in Nederland heeft de middelen én de mensen om ADR-transport op de juiste manier uit te voeren. Bij Nassau Sneltransport zorgen we ervoor dat deze ADR-goederen op de juiste manier behandeld en vervoerd worden. Zo weet je zeker dat jouw lading op een veilige manier van A naar B wordt gebracht.

Wil je meer weten over ADR-transport of over de eventuele kosten van dit transport? Onze planners kunnen je helpen bij het maken van een goede inschatting over jouw goederen of aanvraag en direct duidelijkheid geven over de planning, de transittijd en de kosten van het transport. Weet je niet zeker of jouw goederen onder ADR-goederen vallen? Ook daar kunnen we je bij adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag in de link hieronder direct een prijsindicatie aan!

nassausneltransport 30

Over Nassau Sneltransport

Nassau Sneltransport is een transportbedrijf uit Breda. Wij zijn jong, maar toch ook weer niet. De naam bestaat misschien nog maar een paar jaar, de ervaring achter de naam is enorm. Wij zijn namelijk het resultaat van een krachtenbundeling van Gitrans Sneltransport en Van Dijk Expresse, twee toonaangevende Bredase transportbedrijven. Door de krachtenbundeling kan Nassau Sneltransport een zeer breed pallet aan transportdiensten aanbieden op een hoog niveau. Voor elke klant en voor ieder type transport hebben wij een uitstekende oplossing!

nassau5

ADR-transport

Professioneel vervoer van gevaarlijke stoffen door heel Europa.

Lees meer
nassau6

High Value transport

Laat met een gerust hart goederen met een hoge waarde vervoeren.

Lees meer
nassau medicool

GDP-transport (Medicool)

Betrouwbaar, veilig en snel transport van medicijnen & farmaceutische producten.

Lees meer
plannersteam

Meer weten over ADR-goederen of ADR-transport?

Ons team helpt je graag verder.