Vervoer gevaarlijke stoffen

Niet iedere transporteur kan gevaarlijke stoffen vervoeren. De vervoersmiddelen en de chauffeurs moeten namelijk aan verschillende eisen voldoen. Een chauffeur moet in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat om gevaarlijke goederen te vervoeren. Vanzelfsprekend beschikt een groot deel van de chauffeurs van Nassau Sneltransport over een ADR-certificaat. Op deze manier garandeert Nassau Sneltransport dat jouw gevaarlijke stoffen veilig aankomen op de plaats van bestemming.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen wordt vaak ook wel ADR-transport genoemd. ADR is de afkorting van de Franse benaming: Accord Relatif au Transport International de Marchandises Dangereuses par Route. Een hele mond vol, maar het verdrag behelst eisen over het vervoer van gevaarlijke stoffen. Zodra een chauffeur ADR-gecertificeerd is, mag deze persoon gevaarlijke stoffen en goederen vervoeren binnen Europa. Een ADR-certificaat wordt in Nederland door het CBR uitgegeven en is na uitgifte vijf jaar geldig.

Gevaarlijke goederen

Alles wat een gevaar kan vormen voor mens, dier en milieu verstaat Nassau Sneltransport onder ADR-goederen. ADR-goederen is een andere term voor gevaarlijke goederen die getransporteerd moeten worden. Heel veel verschillende onderwerpen, stoffen en vloeistoffen vallen onder ADR. Enkele voorbeelden van ADR-goederen zijn:

  • Giftige stoffen;
  • Ontplofbare voorwerpen;
  • Brandbare vloeistoffen.

Weet jij niet zeker of jouw product valt onder een ADR product? Kijk dan op onze dienstenpagina voor meer informatie of neem heel gemakkelijk contact op voor vrijblijvend advies.

De garanties van Nassau Sneltransport

Het wagenpark van Nassau Sneltransport is zo afgestemd dat de klant altijd centraal staat en aan alle veiligheidseisen voldoet. De mensen van Nassau Sneltransport zijn goed opgeleid en gaan iedere dag vol passie aan de slag om jouw zending zo succesvol en veilig mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Klanten hebben vanwege deze redenen veel positieve ervaringen met Nassau Sneltransport en deze zijn terug te vinden bij de referenties.

Wat kost ADR vervoer?

Het vervoer van gevaarlijke stoffen geven wij altijd net even wat meer aandacht dan normaal transport. De planning van Nassau Sneltransport is ook ADR opgeleid, zodat zij hun kennis kunnen toepassen op de administratieve verplichtingen. Ben jij benieuwd wat ADR vervoer kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

plannersteam

Informatie aanvragen voor jouw zending?

Ons team helpt je graag verder.